Lieve Mertens

Lieve Mertens, mezzo, pianiste

 

Lieve studeerde piano aan het Conservatorium te Antwerpen, waar zij, naast eerste prijzen voor harmonie en muziekgeschiedenis, het Hoger Diploma behaalde voor piano bij Pascal Sigrist en kamermuziek met grote onderscheiding bij Dirk Verelst en Florian Heyerick.

 

Kamermuziek is steeds haar grote passie geweest.

 

Zij geeft dan ook regelmatig concerten met diverse kamermuziek-ensembles en werkte mee aan verscheidene cd-opnames, waaronder Winterreise van Franz Schubert.

 

Zij is als begeleidster verbonden aan de muziekacademie te Lokeren en begeleidde tevens gedurende 2 jaar de cursus vocale coaching aan de operastudio te Gent.

 

Na het beëindigen van haar pianostudies ging zij zelf zang studeren, eveneens te Antwerpen bij Lucienne Van Deyck. Zij volgde er cursussen Lied en Opera bij Guy De Mey, Werner Van Mechelen en Guy Joosten. Later vervolmaakte zij zich bij Susan Roper en Stephanie Friede.

 

Zij gaf gedurende 2 jaar les aan het Antwerps Conservatorium als assistente van Stephanie Friede.

 

Als mezzo-sopraan zingt zij in verscheidene solistische ensembles, zoals Accolade en White’n’ Black en is zij freelance verbonden aan Collegium Vocale Gent, Anima Eterna en het Vlaams Radio Koor.

Als soliste legt zij zich vooral toe op oratorium.

 

Contact:

 

0473-890317 LieveMertens@muziekmeesters.be

www.muziekmeesters.be

+32 497 411 000