Govaart

Govaart Haché, pianist, tenor en dirigent

 

Govaart Haché (1984, Schoten) vangt zijn muziekstudies aan in de muziekacademie van Ekeren. Aan het Lemmensinstituut te Leuven wordt hij gediplomeerd pianist bij Alan Weiss en Johan Lybeert. Hij behaalt tevens zijn diploma zang met Lieve Jansen en Godfried Van de Vyvere als vocale inspiratiebronnen. Dankzij de logopediste Livia Cuypers komt hij in contact met de methode van Lichtenberg.

 

Hij volgt masterclass zang bij Alexander Oliver, Zeger Vandersteene, Jeannette Fischer, Maurice Willems, Hera Björk (Complete Vocal Technique), Udo Reinemann, Eda Moser en Barbara Bonney.

 

In 2009 volgt hij zanglessen bij Tom Krause in Salzburg aan de Sommerakademie. Deze zanglessen blijken enorm waardevol.

 

In 2010 rondt hij zijn Master Kamermuziek af.

 

Tijdens de zomers van 2006 en 2008 volgt hij de Kurt Thomas-cursus te Utrecht om ervaring op te doen met koordirectie.

 

Govaart geeft graag les en doet dit in de muziekacademies van Berchem en Essen. In de Sint-Ludgardisschool te Merksem geeft hij de lessen Muzikale Opvoeding. De academie van Ekeren rekent op zijn begeleidingstalent. (Via Koor&Stem werkt Govaart als vocale coach voor koren. Tijdens de zomervakanties werkt hij als zangleraar bij Muzikamp in Carlsbourg.)

 

Govaart (zingt van jongs af aan bij de Ekerse C-koren, waar hij nu nog steeds te horen is als tenor bij het Vocaal Ensemble Cantando. Hij) zingt free lance in vocale ensembles, ondermeer White’n’Black, Accolade, Psallentes, Capilla Flamenca, Bachplus, Currende en het Vlaams Radio Koor. Daarnaast bouwt hij ook een solo-carrière uit.

 

Contact:

 

0499-361365 govaart@muziekmeesters.be

www.muziekmeesters.be

+32 497 411 000